Geen Kerstmarkten open op 26 november

26 november 2017 is het Totessonntag, een officiele Duitse herdenkingsdag, deze dag valt altijd samen met de laatste zondag voor de Adventsperiode.  Dit weekend is vaak ook de start van veel kerstmarkten in Duitsland.

Omdat de wetgeving rondom koopzondagen en evenementen op een zondag zeer streng is, en zondagsrust in Duitsland nog met Hoofdetters wordt geschreven is het ondenkbaar dat  er op 26 november iets commercieels georganiseerd kan en mag worden.

Op 26 november zijn er er dan geen winkels open (op tankstations, luchthavens en stationswinkels na) Wettelijk gezien morgen na 18.00 de kerstmarkten in veel steden wel open, echter loont het niet om voor drie uurtjes een kraampje te openen op een toch al bijzondere dag. Dus ga er gemakshalve vanuit dat er op 20 november geen kerstmarkten geopend zijn en mocht je toch gaan vraag je zelf dan af of het zin heeft.

Hieronder een overzicht met alle kerstmarkten in de grensregio met de openingstijden.

Oberhausen – Centro vanaf 18.00 tot 21.00
Düsseldorf – Altstadt Gesloten
Düsseldorf – Schadowplatz Gesloten
Düsseldorf – Heinrich Platz Gesloten
Keulen – Kerstmarkt bij de Dom markt vanaf 27-11
Keulen – Altstadt (Heimat der Heinzel) markt vanaf 27-11
Keulen – Neumarkt (Markt der Engel) markt vanaf 27-11
Monschau markt vanaf 01-12 (alleen vrijdag tot zondag)
Dortmund Gesloten
Essen vanaf 18.00 tot 21.00
Bonn Gesloten
Bocholt
Münster Markt vanaf 27-11
Osnabrück markt vanaf 27-11
Bremen markt vanaf 27-11

Koopzondag Agenda

Wil jij geen enkele koopzondag in Duitsland meer missen? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een handig overzicht met de koopzondagen in Duitsland

You have Successfully Subscribed!