Koopzondag in Frankfurt

Wist je dat Frankfurt am Main ook wel eens Mainhattan wordt genoemd, een kruising tussen Manhattan en de rivier de Main die langs Frankfurt loopt en daarmee ook een link naar het financiële hart van Duitsland, in Frankfurt staat namelijk het hoofdkantoor van de Europese bank.

Goed, genoeg over banken, we komen tenslotte naar Frankfurt om te winkelen en dat kan er uitstekend.

De koopzondagen in Frankfurt

  • 4 oktober 2015
  • 18 oktober 2015

De Zeil

De drukste en populairste winkelstraat van Frankfurt is de Zeil, niet alleen is het gezellig druk je vindt er ook de bekende warenhuizen en kledinglabels zoals H&M, Zara en Esprit.  Verder zijn de Duitse warenhuizen Karstadt, Galeria Kaufhof bekende gezichten op de Zeil. Tijdens een koopzondag in Frankfurt zijn de winkels doorgaans van 13.00 tot 19.00 uur geopend. (op enkele uitzonderingen na)

De Zeil Galerie

Zeker een bezoek waard,want dit gebouw moet je gezien hebben. opvallend dankzij de prachtige glasgevel en natuurlijk is de Saturn voor de electronica liefhebbers onder ons niet te missen. Vanaf het dakterras van de Zeilgalerie wordt u beloond met een prachtig uitzicht over de stad. De skyline van Frankfurt is er eentje om niet te vergeten.  Het terras is gratis toegankelijk.

De Altstadt

Het oude stadscentrum van Frankfurt,mag niet ontbreken tijdens een weekendje winkelen, niet alleen om te winkelen maar puur vanwege de prachtige oude gebouwen. Momenteel vinden er wel veel renovatie en (ver)nieuwbouw plaatst maar in 2017 moet het project klaar zijn. De Altstadt rondom het plein Römerberg is de place to be om te eten en te drinken.  De Altstadt van Frankfurt is vanuit de winkelstraten goed te bereiken.

De Frankfurter Kerstmarkt

Rondom de Römerberg wordt ieder jaar een grote kerstmarkt georganiseerd, het is één van de best bezocht kerstmarkten van Duitsland. In 2015 wordt de kerstmarkt van 26 november tot 23 december gehouden, de openingstijden zijn iedere dag van 10.00 tot 21.00 uur. (op zondag vanaf 11 uur)

Hoe kom je in Frankfurt

Met de auto is Franfurt vanaf Utrecht ongeveer 4 uur rijden, waarbij je voornamelijk op de autobahn rijdt. In Frankfurt zijn meer dan voldoende parkeergarages te vinden in het centrum. volg gewoon de borden en je wordt vanzelf naar een vrij parkeerplekje geleid.

Met de trein ben je ook razend snel in Frankfurt, je kunt namelijk met een overstap in Keulen gebruik maken van de hogesnelheidstrein (ICE) die vanaf Amsterdam en Utrecht vertrekt. De totale reistijd vanaf Utrecht is ongeveer 3.45 uur. Dus dat is sneller dan met de auto. Voordelige treinkaartjes boek je via NS international.

Overnachten in Frankfurt

Alles doen in één dag? Onmogelijk dus boek gewoon een lang weekend met een paar goede vriendinnen in één van de vele hotels die je kunt vinden in Frankfurt. Via onze hotelpartners kun je altijd een voordelig hotel in het centrum vinden. (wel zo makkelijk want dan kun je je aankopen tussentijds naar je hotelkamer brengen)

Koopzondag Agenda

Wil jij geen enkele koopzondag in Duitsland meer missen? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een handig overzicht met de koopzondagen in Duitsland

You have Successfully Subscribed!