koopzondagen tijdens de kerstmarkten in Duitsland

Christmas market in AachenDe komende weken staan in het teken van de kerstmarkten, gezelligheid, kerstsfeer en heerlijke lekkernijen sieren de straten van de leukste winkelsteden.

Veel van de grote winkelsteden maken van de gelegenheid gebruik om tijdens de kerstmarkten ook op een zondag de deuren van de winkels te openen. Tijdens de adventszondagen is het dan ook leuk winkelen in combinatie met een bezoek aan één van de vele kerstmarkten.

We hebben de belangrijkste winkelsteden met een Kerstmarkt voor je uitgezocht.

Düsseldorf

Zeg je winkelen zeg je Düsseldorf, al flanerend over de Koningsallee is het hoogtepunt voor menig shopaholic. Veel gerenoveerde merken hebben een plaatsje gevonden aan deze elegante boulevard, luxe en exclusiviteit zelfs winkels met portiers zijn niet ongewoon. Voor de minder dikke portemonnees zijn de overige winkelstraten ook erg leuk. een bezoek aan de Shadow Arkade het Stillwerk mogen absoluut niet ontbreken bij een shopping trip naar Düsseldorf.

De kerstmarkten in Düsseldorf zijn een bezoekje waard, echter zal de diehard shopper snel doorlopen naar de bovengenoemde winkelstraten. De kerstmarkt in de Altstadt biedt de meeste kerstsfeer en is erg gezellig. Het hypermoderne reuzenrad is een leuke onderbreking en biedt een prachtig uitzicht over de stad en de Rijn promenade van Düsseldorf

De kerstmarkten van Düsseldorf en de winkels bezoeken kan op zondag 13 december,

Keulen

De kerstmarkt stad bij uitstek, kerstmarkten en Keulen zijn een ideale combinatie. Je vindt de gezellige kerstmarkten verspreid door de hele stad. De grootste kerstmarkt bevindt zich ieder jaar aan de voet van de Keulse Dom plaats. Een werkelijk prachtige locatie.

Een stukje verder op tref je de Alter Markt de volgende kerstmarkt aan, volledig in sprookjes sfeer slenter je hier langs prachtige stalletjes.

De Neumarkt Weihnachtsmarkt mag je zeker niet missen, Deze engeltjes markt is werkelijk een belevenis op zich. miljoenen lichtjes en engeltjes geven deze leuke kerstmarkt veel sfeer.

Rondom de Rudolfsplatz vindt je nog een hele gezellige kerstmarkt, een gezellige en vooral familiare sfeer geven de markt iets romantisch. De markt is ook zeer geschikt voor kinderen.

Naast kerstmarkten is het winkelen in Keulen een belevenis. De winkelstraten bieden een goed aanbod aan leuke winkels van bekende merken maar ook leuke boetiekjes zijn er te vinden. De Grote Peek & Cloppenburg is alleen al vanwege de architectuur een bezoek waard.

Zondag 6 december 2015 openen de winkels voor het laatst dit jaar op een zondag, ideaal dus om nog even snel de laatste kerstcadeaus te kopen en een kerstmarkt te bezoeken.

Münster

De kerstmarkten van Münster behoren tot één van de favorieten van onze redactie, niet overdreven commercieel en toch super gezellig en sfeervol. Misschien komt dat wel door de prachtige historische binnenstad van Münster waar je naast goed shoppen ook heerlijk kunt eten. Sta ook even stil bij het prachtige raadhuis van de stad.

De kerstmarkten en de winkels in Münster zijn op zondag 13 december vanaf 13.00 uur voor u geopend.

Aachen

De domstad Aachen is gemütlich zoals ze dat op zijn Duits zeggen. de brede winkelstraten nodigen uit om de kerstinkopen te doen en bieden een zeer afwisselend aanbod van winkels.

De Kerstmarkten in Aachen liggen rond de Dom van Aken, op het Katschhof. Geniet van de beroemde Aachener Printen of gewoon van een warme Gluhwein.

Op zondag 13 december zijn alle winkels in de binnenstad van Aachen tijdens de kerstmarkt geopend vanaf 13.00 uur.

Dortmund

De Ruhrstad Dortmund is jaarlijks het toneel van de grootste kerstboom ter wereld, de kerstmarkten in Dortmund behoren ook nog eens tot de grootste in zijn soort in Duitsland. met andere woorden in Dortmund is alles groter en hebben ze bijna alles. Winkelen kan er ook erg goed. Vooral de Thier Galerie vindt je meer dan 160 winkels en diverse restaurants.

Op zondag 6 december zijn de winkels en de kerstmarkt in Dortmund geopend, meer dan 300 kerststalletjes en natuurlijk de grootste kerstboom.

Centro Oberhausen

De klassieker onder de winkelcentra en ongekend populair onder Nederlanders is Centro in Oberhausen. Het grootste overdekte winkelcentrum biedt naast de honderden winkels tijdens de adventsperiode die verschillende kerstmarkten aan. Van een typische Tiroller kerstmarkt tot een Sprookjesmarkt en laten we de magische momenten markt niet vergeten. meer dan 150 stalletjes verkopen prachtige kerstgeschenken en de typische kerstlekkernijen.

Op zondag 13 december 2015 is het volledige winkelcentrum geopend voor de kerstinkopen en natuurlijk ook de kerstmarkt.

Koopzondag Agenda

Wil jij geen enkele koopzondag in Duitsland meer missen? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een handig overzicht met de koopzondagen in Duitsland

You have Successfully Subscribed!