Koopzondagen tijdens de kerstmarkten

Kerstmarkten en koopzondagen

Vanaf volgende week beginnen in Duitsland de kerstmarkten. Over het algemeen zijn de meeste kerstmarkten in de grote steden 7 dagen per week geopend. Dus ook op zondag. Dat de winkels op zondag open zijn is echter een uitzondering. In de meeste steden zijn de winkels op zondag gewoon dicht.

Omdat de decembermaand natuurlijk de maand is dat er veel cadeaus voor kerst worden gekocht is het natuurlijk slim om je winkel wel op te openen. Alleen is de Duitse wetgever hier heel streng in. In de onderstaande steden kun je op de aangegeven dag zowel de kerstmarkten bezoeken als gezellig winkelen.

Keulen

Kerstmarkt keulen koopzondagAls er één stad in Duitsland waar je de kerstmarkt gezien moet hebben dan is het Keulen. Wel zeven kerstmarkten liggen verspreid door de hele stad. De mooiste kerstmarkt in Keulen kun je natuurlijk vinden bij de prachtige dom van Keulen. De kerstmarkt in de Altstadt en Heumarkt is de nummer twee van de stad. Deze kerstmarkt staat in het teken van de Heinzelmannchen, het nachtelijke hulpje van de Keulenaren.

Op 16 december 2018 kun je in Keulen zowel de kerstmarkten bezoeken als lekker winkelen in de binnenstad. Bijna alle winkels en warenhuizen zijn dan geopend voor de laatste kerst inkopen. 

Dusseldorf

Kerstmarkten Dusseldorf koopzondag Toen ik vorig jaar Düsseldorf bezocht tijdens de kerstmarkt verbaasde ik mij eigenlijk over de vele gele kentekens en een parkeerplaats vol met bussen uit Nederland. Dat de Kerstmarkten in Düsseldorf geliefd zijn dat wist ik wel, maar zo populair dat je eigenlijk alleen maar Nederlands hoorde bij de tientallen stalletjes had ik eerlijk gezegd niet verwacht. De Kerstmarkten in Düsseldorf liggen verspreid door de hele stad. Eerlijk is eerlijk de leukste kerstmarkt van Düsseldorf kun je vinden in de oude binnenstad aan de Rijn. De koopzondag in Dusseldorf  op dit moment nog onder voorbehoud  gepland op 9 december 2018

Aachen

Kerstmarkten in aachenAachen of Aken, is een prachtige stad in de buurt van Roermond, al enkele jaren op een rij heeft Aachen een prijs gewonnen voor de mooiste kerstmarkten. Of dat echt zo is laat ik even in het midden. De kerstmarkten liggen voornamelijk rond de Dom van Aachen.  Rondom de Dom liggen drie grote pleinen die stuk voor stuk worden omgetoverd in een gezellige kerstsfeer. 

Aachen is boven alles een gezellige winkelstad, op zondag 9 december kun je hier terecht voor de kerstmarkten en een bezoek aan de vele mooie winkels in de binnenstad van Aachen. 

Centro Oberhausen

Centro koopzondag KerstmarktHet grootste winkelcentrum van Duitsland heeft sinds enkele jaren ook een hele leuke kerstmarkt. Eigenlijk zijn het er drie want ze hebben stuk voor stuk een eigen thema. één van de kerstmarkten is volledig ingericht als een schattig Oostenrijks skidorp. Je kunt er zelfs sleeën in de echte sneeuw. Hoe gaaf is dat. Het voordeel van de Kerstmarkten bij CentrO is dat je er gratis kunt parkeren. Op zondag 9 december kun je zowel de kerstmarkten bezoeken als het grote winkelcentrum. Ik kan je alleen nu al garanderen dat alles bezoeken in één dag onmogelijk is. Centro is namelijk echt groot. 

Koopzondag Agenda

Wil jij geen enkele koopzondag in Duitsland meer missen? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een handig overzicht met de koopzondagen in Duitsland

You have Successfully Subscribed!