De laatste maand van het jaar komt er alweer aan. December gaat in Duitsland altijd samen met een bezoek aan kerstmarkt. In iedere stad en zelfs dorp is wel een kerstmarkt te vinden zo vind je ook veel kerstmarkten in Keulen. Gezellig slenteren langs de diverse kraampjes met lekkernijen of  leuke kerstdecoraties. en natuurlijk even opwarmen met een grote beker warme Glühwein.  In Keulen zijn er vanaf 23 november 7 kerstmarkten te vinden.

Kerstmarkten Keulen

De grootste- en één van de meest bezochte kerstmarkten van Duitsland ligt aan de voet van de Keulse dom. Deze prachtige kathedraal is het decor tijdens de koude maand. Deze kerstmarkt is makkelijk bereikbaar want deze ligt pal aan de binnenstad aan naast het centraal station van de stad. De Kerstmarkt bij de Keulse Dom kun je dus niet missen.

Een andere gezellige markt is de Altstadt Kerstmarkt, rondom het oude Rathaus van Keulen vind je veel leuke kerststalletjes helemaal in de sfeer van de kabouters. De meeste standhouders maken er gedurende de adventsperiode ook echt werk van om een gezellige kraam te maken.

Koopzondag tijdens de kerstmarkten in Keulen

Wie tijdens een koopzondag de kerstmarkten in Keulen wil bezoeken doet er goed aan om vroeg te starten. Het kan namelijk wel eens erg druk worden. Een hotel in het centrum is dan natuurlijk ideaal. Het combineren van een weekendje winkelen en het bezoeken van een kerstmarkt in Keulen is dan ook goed te doen. Op zondag 4 december (komt dat even goed uit voor je Sinterklaas aankopen) zijn de winkels en alle kerstmarkten in Keulen geopend. De kerstmarkten beginnen tussen 10 en 11 uur en de winkels gaan om 13.00 uur open. helaas sluiten de meeste winkels tussen 17.00 en 18.00 uur, de kerstmarkten gaan nog wel even door.

Alle warenhuizen en bekende modewinkels zijn vandaag geopend. ideaal dus om opzoek te gaan naar een leuke outfit voor de feestdagen of een leuk cadeau voor onder de kerstboom.

Koopzondag Agenda

Wil jij geen enkele koopzondag in Duitsland meer missen? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een handig overzicht met de koopzondagen in Duitsland

You have Successfully Subscribed!