Koopzondagen Aachen

Winkelen op een koopzondag in Aachen

Aachen is een gezellig centrum om te winkelen. De historische binnenstad is alleen al een bezoek meer dan waard en waarom niet op een koopzondag. Het aanbod van winkels in Aachen is groot, diverse warenhuizen en natuurlijk de bekende kledingmerken zijn vertegenwoordigd in de Domstad.

Niet alleen tijdens een koopzondag is Aachen leuk om te bezoeken. Buiten deze dagen biedt Aachen ook genoeg te doen. De stad heeft veel te bieden voor iedereen. Vooral een bezoek aan de Dom en de Domschatkamer is absoluut een aanrader.

De Koopzondagen

Aachen kent 4 koopzondagen per jaar, deze worden voornamelijk gehouden tijdens leuke activiteiten. Zoals de jaarlijkse kerstmarkt die de stad in een betoverende kerstsfeer brengt.

De koopzondagen in Aken zijn in 2019 vastgesteld op:

  • 29 september – Tag der Vereine
  • 8 december – gezellige kerstmarkt (onder voorbehoud)

Winkelen in Aachen

De binnenstad van Aachen is compact en alles is makkelijk te voet te bereiken, parkeerplaatsen zijn er in Aachen in overvloed dankzij de aanwezigheid van de diverse parkeergarages. De prijzen voor het parkeren zijn voor Nederlandse begrippen erg laag.

De belangrijkste winkelstraten in Aachen zijn de Großkölnstrasse en de  Adalbertstrasse, aan deze straten vindt je de bekende winkelketens zoals H&M, Esprit, de DM Drogerie, maar ook Mango, en Zara hebben een prachtige winkel aan deze straten. De grote warenhuizen van Galeria Kaufhof en het bekende elektronica warenhuis Saturn.

Overdekte winkelcentra

de De Elisengalerie is één van de leukste overdekte winkelcentra in Aachen, dankzij een mooie overdekte passage en de parkeergarage met meer dan 1.000 parkeerplaatsen is dit een goed startpunt voor je ontdekkingstocht door Aachen.  De kleine en leuke boutique winkels bieden net iets anders dan de gebruikelijke winkelketens in de hoofdstraten,

Nieuw in Aachen is de Aquis Plaza, dit grote winkelcentrum biedt aan meer dan 130 winkels ruimte en is volledig overdekt. Ideaal om eens te winkelen tijdens een regenachtige dag.

Openingstijden koopzondag Aachen

De winkels zijn op de koopzondag in Aachen geopend van 13.00 tot 18.00 uur, natuurlijk zijn de cafes en restaurants vaak al eerder geopend en sluiten zij rond middennacht de deuren. De meeste parkeergarages in Aachen zijn 24 uur per dag geopend, let hier wel even voordat je de garage inrijdt.

(laatste update: 2 december 2018)