Koopzondagen in Duitsland

Koopzondag in Aachen 2023

Aachen is een gezellig centrum om te winkelen. De historische binnenstad is alleen al een bezoek meer dan waard en waarom niet op een koopzondag in Aachen. Het aanbod van winkels in Aachen is groot, diverse warenhuizen en natuurlijk de bekende kledingmerken zijn vertegenwoordigd in de Domstad.

Niet alleen tijdens een koopzondag is Aachen leuk om te bezoeken. Buiten deze dagen biedt Aachen ook genoeg te doen. De stad heeft veel te bieden voor iedereen. Vooral een bezoek aan de Dom en de schatkamer is absoluut een aanrader.

Fijne Winkelstad

Koopzondagen in Aachen - Koopzondag Aken

Aachen is een fijne stad om te winkelen, de belangrijkste winkelstraten liggen centraal in de stad en de grote winkelcentra bieden genoeg variatie om een lekker dagje te shoppen. Natuurlijk worden alle winkels goed gecombineerd met leuke restaurants en gezellige cafés zodat je fit genoeg blijft om de hele dag te winkelen tijdens de koopzondag in Aachen

Winkelen in Aachen

Koopzondag in Aachen

De binnenstad van Aachen is compact en alles is makkelijk te voet te bereiken, parkeerplaatsen zijn er in Aachen in overvloed dankzij de aanwezigheid van de diverse parkeergarages. De prijzen voor het parkeren zijn voor Nederlandse begrippen erg laag.

De belangrijkste winkelstraten in Aachen zijn de Großkölnstrasse en de Adalbertstrasse, aan deze straten vindt je de bekende winkelketens zoals H&M, Esprit, de DM Drogerie, maar ook Mango, en Zara hebben een prachtige winkel aan deze straten. De grote warenhuizen van Galeria Kaufhof en de bekende elektronica warenhuis Saturn.

Hotels in Aachen

Zoek je een hotel in Düsseldorf voor een lang en gezellig shopping weekend vergelijk dan eerst de prijzen via de website van Trivago. Daarmee weet je zeker dat je de laagste prijs boekt.

Overdekte winkelcentra

de De Elisengalerie is één van de leukste overdekte winkelcentra in Aachen, dankzij een mooie overdekte passage en de parkeergarage met meer dan 1.000 parkeerplaatsen is dit een goed startpunt voor je ontdekkingstocht door Aachen. De kleine en leuke boetiek winkels bieden net iets anders dan de gebruikelijke winkelketens in de hoofdstraten.

Nieuw in Aachen is de Aquis Plaza, dit grote winkelcentrum biedt aan meer dan 130 winkels ruimte en is volledig overdekt. Ideaal om eens te winkelen tijdens een regenachtige dag. Bovendien kun je bij dit winkelcentrum ook goed parkeren. Er is altijd wel een plekje vrij.

Openingstijden koopzondag Aachen

De winkels zijn op de koopzondag in Aachen geopend van 13.00 tot 18.00 uur, natuurlijk zijn de cafés en restaurants vaak al eerder geopend en sluiten zij rond middernacht de deuren. De meeste parkeergarages in Aachen zijn 24 uur per dag geopend, echter niet allemaal. Let hier wel even voordat je de garage inrijdt.

De Koopzondagen in Aken

Aachen kent 4 koopzondagen per jaar, deze worden voornamelijk gehouden tijdens leuke activiteiten. Zoals de jaarlijkse kerstmarkt die de stad in een betoverende kerstsfeer brengt.

  • 3 december met gezellige kerstmarkt

Kerstmarkten in Aachen

In de laatste 5 weken voor kerstmis staat de binnenstad van Aken volledig in het teken van kerst. De gezellige kerstmarkt is al meerdere keren verkozen tot één van de gezelligste kerstmarkten van Duitsland. Onze redactie is het daar volledig mee eens want het is hier echt genieten.

De Kerstmarkten in Aachen vinden plaats rondom het prachtige raadhuis van Aachen en natuurlijk de majestueuze dom van Aachen. De kerstmarkten vinden ieder jaar vanaf het tweede weekeind in november plaats en worden jaarlijks door meer dan 1,5 miljoen bezoekers bezocht. Tijdens de kerstmarkten in Aachen is er altijd wel een koopzondag in Aachen.

Milieusticker voor Aachen

Voor Aken is een Milieusticker nodig, zonder een groene sticker mag je met de auto niet in de binnenstad van Aken komen. Deze kentekengebonden sticker kun je vooraf online bestellen. Wie voor 17 uur besteld heeft de milieusticker binnen 24 uur in huis.

(laatste update: 12 oktober 2023)