Koopzondagen Keulen

Koopzondag Keulen

 

Koopzondag in KeulenHeb je de winkeltassen al ingepakt? Winkelen in Keulen is namelijk echt superleuk. vooral op een koopzondag, De winkels in Keulen zijn in 2018 slechts op 1 zondag geopend.

Zijn de winkels op zondag gesloten dan biedt Keulen nog genoeg andere activiteiten, zoals het beklimmen van de Keulse Dom wat beloond wordt met een prachtig uitzicht over de Domstad aan de Rijn. Niet zo avontuurlijk ingesteld? Dan is een wandeling over de Rijn of over de beroemde slotjesbrug (Hohenzollernbrücke) een absolute aanrader. Lees meer over de bezienswaardigheden in Keulen

De koopzondagen in Keulen

Op 15 december 2019 zijn alle winkels in de binnenstad van Keulen geopend, en de binnenstad van Keulen is zelfs voor de meest doorgewinterde shopper een uitdaging. Je kunt een weekendje shoppen dan perfect combineren met een bezoek aan de Kerstmarkten in Keulen.

Winkelen in Keulen

keule-domplein

We gaven het al eerder aan winkelen in Keulen is echt een belevenis, grote warenhuizen zoals Galeria Kaufhof en Karstadt domineren het centrum maar zeer spectaculair zijn de winkels van Peek & Cloppenburg en  Globbetrotter de grootste Outdoorwinkel van Duitsland, alleen al vanwege de architectuur is een bezoek aan de winkels absoluut de moeite waard maar ook het assortiment is reusachtig.

Als centraal middelpunt is de Dom in Keulen onmisbaar, Rondom de ruim 160 meter hoge kerktoren domineert over de stad en is een handig herkenningspunt.

Innenstadt

Keulen-winkelenWil je in één keer slagen dan is de Keulse binnenstad echt een aanrader. Het grootste gedeelte van de binnenstad is autoluw gemaakt, en biedt alle ruimte aan de shoppers.

De Innenstadt loopt van der Höhe Strasse en de Schildergasse tot aan de Neumarkt. In de binnenstad bij de Dom vindt u vlakbij de Breiter Strasse ook Obern Passagen. Hier lees je meer over winkelen in Keulen

Winkel tips

Het aanbod winkels in Keulen is reuze, er zitten echter wel een paar hele leuke winkels bij die je absoluut gezien moet hebben en een bezoek dus meer dan waard zijn.

Peek & Cloppenburg

Dit hypermoderne gebouw werd in 2005 geopend en is ruim 14.000 vierkante meter groot, en volledig gericht op mode voor iedere doelgroep, naast bekende merken verkoop Peek & Cloppenburg ook een eigen lijn en de afdeling met galakleding en feestkleding absoluut een bezoekje waard. Service schrijf je bij Peek & Cloppenburg met hoofdletters. Je kunt tijdens het shoppen je kleding afgeven aan een passerende verkoopmedewerker, hij of zij zorgt er dan voor dat je het beneden aan de centrale kassa kunt afhalen.

Globbetrotter

De echte buitensporter kan hier zijn hart ophalen  meer dan 7.000 vierkante meter aan buitensport artikelen en kleding een klimaatkamer waarbij tropische waarden nagebootst kunnen worden maar ook een siberische poolwind kan worden nagebootst. Wil je een kano testen? Geen probleem Globbetrotter beschikt over een overdekte kano-vijver in de winkel.