Koopzondagen in Duitsland

Koopzondag Keulen 2024

Heb je de winkeltassen en je goede wandelschoenen al ingepakt? Winkelen in Keulen is namelijk echt superleuk. Vooral op een koopzondag. De winkels in Keulen zijn in 2024 slechts op één zondag geopend. Vandaag lees je hier alles over de koopzondag Keulen.

Zijn de winkels op zondag gesloten dan biedt Keulen nog genoeg andere activiteiten, zoals het beklimmen van de Keulse Dom wat beloond wordt met een prachtig uitzicht over de Domstad aan de Rijn. Niet zo avontuurlijk ingesteld? Dan is een wandeling over de Rijn of over de beroemde slotjesbrug (Hohenzollernbrücke) een absolute aanrader. Lees meer over de bezienswaardigheden in Keulen

Winkelen in Keulen tijdens koopzondag Keulen

Koopzondag Keulen

We gaven het al eerder aan winkelen in Keulen is echt een belevenis. Grote warenhuizen zoals Galeria Kaufhof en Karstadt domineren het centrum. Maar spectaculair zijn de winkels van Peek & Cloppenburg en  Globbetrotter – de grootste Outdoorwinkel van Duitsland. Alleen al vanwege de architectuur is een bezoek aan de winkels absoluut de moeite waard, maar ook het assortiment is reusachtig.

Als centraal middelpunt is de Dom in Keulen onmisbaar, rondom de ruim 160 meter hoge kerktoren domineert over de stad en is een handig herkenningspunt.

Innenstadt

Winkelen tijdens de koopzondag Keulen

Wil je in één keer slagen dan is de Keulse binnenstad echt een aanrader. Het grootste gedeelte van de binnenstad is autoluw gemaakt, en biedt alle ruimte aan de shoppers.

De Innenstadt loopt van der Höhe Strasse en de Schildergasse tot aan de Neumarkt. In de binnenstad bij de Dom vindt u vlakbij de Breiter Strasse ook Obern Passagen. Hier lees je meer over winkelen in Keulen.

Hotels in Keulen

Keulen

Zoek je een hotel in Keulen voor een lang en gezellig shopping weekend vergelijk dan eerst de prijzen via de website van Trivago. Daarmee weet je zeker dat je de laagste prijs boekt.

Winkel tips

Het aanbod winkels in Keulen is reuze, er zitten echter wel een paar hele leuke winkels bij die je absoluut gezien moet hebben en een bezoek dus meer dan waard zijn.

Peek & Cloppenburg

Dit hypermoderne gebouw werd in 2005 geopend en is ruim 14.000 vierkante meter groot. De winkel is volledig gericht op mode voor iedere doelgroep, naast bekende merken verkoop Peek & Cloppenburg ook een eigen lijn en de afdeling met galakleding en feestkleding absoluut een bezoekje waard.

Service schrijf je bij Peek & Cloppenburg met hoofdletters. Je kunt tijdens het shoppen je kleding afgeven aan een passerende verkoopmedewerker, hij of zij zorgt er dan voor dat je het beneden aan de centrale kassa kunt afhalen.

Globbetrotter

De echte buitensporter kan hier zijn hart ophalen,  meer dan 7000 vierkante meter aan buitensport artikelen en kleding, een klimaatkamer waarbij tropische waarden nagebootst kunnen worden, maar ook een Siberische poolwind kan worden nagebootst. Wil je een kano testen? Geen probleem Globbetrotter beschikt over een overdekte kanovijver in de winkel.

De Koopzondagen in Keulen

Keulen kent 4 koopzondagen per jaar, deze worden voornamelijk gehouden tijdens leuke activiteiten. Zoals de jaarlijkse kerstmarkt of een sportevenement in de stad.

  • 14 April
  • 4 augustus
  • 15 September
  • 1 December

Kerstmarkten in Keulen

In de laatste 5 weken voor Kerstmis staat de binnenstad van Keulen volledig in het teken van kerst. De meer dan vijf gezellige kerstmarkten kunnen rekenen op miljoenen bezoekers en die komen natuurlijk voor een ding, lekkere Glühwein en de ultieme kerstsfeer.

De Kerstmarkten in Keulen vinden plaats rondom de dom van Keulen en in de prachtige Altstadt. De kerstmarkten vinden ieder jaar vanaf het tweede weekeind in november plaats en worden jaarlijks door meer dan drie miljoen bezoekers bezocht. Tijdens de kerstmarkten in Keulen is er altijd wel een koopzondag in Keulen.

Milieusticker voor Keulen

Voor Keulen is een Milieusticker nodig, zonder een groene sticker mag je met de auto niet in de binnenstad van Keulen komen. Deze kentekengebonden sticker kun je vooraf online bestellen. Wie voor 17 uur besteld heeft de milieusticker binnen 24 uur in huis.

Duitse milieusticker nodig?

(laatste update: 3 februari 2024)