Koopzondag in Dusseldorf

Düsseldorf kent in verhouding met de rest van Duitsland vrij weinig koopzondagen. Voor het centrum zijn in 2017 slechts 4 koopzondagen aangekondigd. De koopzondag in Düsseldorf is daarom verhoudingsgewijs echt veel drukker zijn dan een normale openingsdag.

Ondanks dat de winkels de rest van het jaar gesloten zijn op zondag is Düsseldorf een leuke stad om te bezoeken. Een wandeling langs de Rijn promenade of een bezoek aan één van de vele kunst musea is absoluut een aanrader. Ook het oude stadscentrum van Dusseldorf heeft veel te bieden als het aankomt op bezienswaardigheden.

Hotels in Düsseldorf

Koopzondagen

Er is in 2017 geen koopzondag meer in Düsseldorf, je kunt wel terecht op 17 december in CentrO bij Oberhausen.In dit overdekte winkelcentrum zijn alles winkels op zondag 17 december geopend en er is ook een hele gezellige maar wel drukke kerstmarkt.

Zodra de koopzondagen voor 2018 bekend zijn worden deze zo snel mogelijk gemeld op deze website.

Luxe shoppen

Dusseldorf is een waar paradijs voor de fervente shopper, de Koningsallee is de  luxe boulevard van de stad, hier vindt je op een afstand van nog geen 800 meter alle luxe en bekende kleding merken, Zoals Gucci, Dolce & Gabanna, en Verscace. Natuurlijk ontbreken de andere bekende namen zoals Cartier, en Chanel niet op deze halve shopping mijl.

Prachtige warenhuizen

Galeria Kaufhof DusseldorfDusseldorf is als één van de weinige steden in Duitsland rijkelijk voorzien van warenhuizen met een reusachtig assortiment.  Galeria Kaufhof, Karstadt, Peek & Cloppenburg zijn bekende namen. Onbekende namen zoals  Breuninger en het Carsch Haus verdienen absoluut uw bezoek.  Vooral Breuninger aan het begin van de Köningsallee in de futuristische nieuwbouw is een bezoek absoluut waard.

Het Carsch-Haus is één van oudste warenhuizen in Duitsland, ondertussen is het warenhuis overgenomen door Galleria Kaufhof maar het assortiment is wezenlijk anders. Voornamelijk herenmode en dure merkkleding sieren hier de rekken.

Weekendje weg

Wil je het meeste uit je shopping weekend halen, dan plan je dat rond  13 december, dan weet je 100% zeker dat je optimaal gebruik kunt maken van je shopping tijd, en zelfs de meest fanatieke shopper komt in Düsseldorf tijd te kort. Voor leuke hotels in Düsseldorf kun je hier kijken:

Hotels in Düsseldorf

Neem een Altbier

Ben je even helemaal klaar met het winkelen? Dan vindt je in de Altstadt van Düsseldorf diverse oude familie brouwerijen die een speciaal Duits bier brouwen wat alleen in Düsseldorf is te krijgen, Het Altbier is een bier wat donkerder is van kleur dan een normaal pils, en heeft een bittere smaak ten opzichte van een normaal bier. Je moet het gewoon eens proberen.

Koopzondag Agenda

Wil jij geen enkele koopzondag in Duitsland meer missen? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een handig overzicht met de koopzondagen in Duitsland

You have Successfully Subscribed!