Koopzondagen Düsseldorf

Luxe shoppen

Dusseldorf is een waar paradijs voor de fervente shopper, de Koningsallee is de luxe boulevard van de stad, hier vindt je op een afstand van nog geen 800 meter alle luxe en bekende kleding merken, Zoals Gucci, Dolce & Gabana, en Versace. Natuurlijk ontbreken de andere bekende namen zoals Cartier, en Chanel niet op deze halve shopping mijl.

Prachtige warenhuizen

Winkelen in DusseldorfDusseldorf is als één van de weinige steden in Duitsland rijkelijk voorzien van warenhuizen met een reusachtig assortiment. Galeria Kaufhof, Karstadt, Peek & Cloppenburg zijn bekende namen. Onbekende namen zoals Breuninger en het Carsch Haus verdienen absoluut uw bezoek. Vooral Breuninger aan het begin van de Köningsallee in de futuristische nieuwbouw is een bezoek absoluut waard.

Het Carsch-Haus is één van oudste warenhuizen in Duitsland, ondertussen is het warenhuis overgenomen door Galleria Kaufhof maar het assortiment is wezenlijk anders. Voornamelijk herenmode en dure merkkleding sieren hier de rekken.

Weekendje weg

Wil je het meeste uit je shopping weekend halen, dan plan je dat rond 13 december, dan weet je 100% zeker dat je optimaal gebruik kunt maken van je shopping tijd, en zelfs de meest fanatieke shopper komt in Düsseldorf tijd te kort. Voor leuke hotels in Düsseldorf kun je hier kijken:

Koopzondagen in Düsseldorf

wil je een weekend Dusseldorf combineren met een koopzondag dan moet je zorgvuldig plannen. Koopzondagen komen in Dusseldorf namelijk niet vaak voor. Er moet namelijk een hele goede reden zijn om een vergunning te krijgen om een koopzondag te houden.

Voor 2020 zijn de onderstaande data op dit moment bekend

  • 8 maart van 13 tot 18 uur gehele binnenstad en Altstadt geopend.
  • 10 mei van 13 tot 18 uur gehele binnenstad en Altstadt geopend.
  • 21 juni van 13 tot 18 uur gehele binnenstad en Altstadt geopend.
  • 29 november van 13 tot 18 uur gehele binnenstad en Altstadt en alle kerstmarkten geopend.

 

 

 

Neem een Altbier

Altbier drinken in dusseldorfBen je even helemaal klaar met het winkelen? Dan vindt je in de Altstadt van Düsseldorf diverse oude familie brouwerijen die een speciaal Duits bier brouwen wat alleen in Düsseldorf is te krijgen, Het Altbier is een bier wat donkerder is van kleur dan een normaal pils, en heeft een bittere smaak ten opzichte van een normaal bier. Je moet het gewoon eens proberen.