Koopzondagen in Duitsland

Koopzondag Essen 2023

Essen is een paradijs voor winkel liefhebbers niet alleen werd de plaats in 1629 door de Nederlanders bestormd, nog steeds vindt er ieder weekend een kleine mini-bestorming plaats op de leuke winkels in Essen. Bezoek de stad eens tijdens de koopzondag Essen.

Het fijne en compacte centrum van Essen heeft veel te bieden. De meeste winkels en modezaken zijn gelegen aan de Kettwiger Straße en de Limbeckerstraße. Duik ook even de zijstraatjes in van deze hoofdstraten, want daar vind je de leuke boetiekjes en kleine winkels met een specialisme.

Limbecker Platz

Aan het Limbeckerplatz vindt je één van de grootste winkelcentra van Duitsland, meer dan 200 winkels. Cafés en restaurants vind je in dit hypermoderne winkelcentrum wat Essen echt als winkelstad weer op de kaart heeft gezet. Niet alleen is het Limbeckerplatz winkelcentrum tijdens koopzondagen in Essen geopend, ook is er 1 × per maand op de eerste vrijdag van de maand een extra lange koopavond tot 24 uur.

Is de Primark open tijden de koopzondag Essen

Naar horen zeggen is de Primark in Essen één van de grootste kledingwinkels van dit label in Duitsland meer dan 14.000 vierkante meter verdeeld over zes verdiepingen met voordelige mode voor jong en oud. Ondanks de grootte is deze mega Primark superdruk. Deze vestiging van Primark is tijdens de koopzondag Essen ook geopend.

Hoe kom je in Essen

Essen is makkelijk en snel bereikbaar vanuit Nederland, Vanaf Utrecht is Essen ongeveer 2 a 2,5 uur tijden waarbij je voornamelijk de A12/A3 blijft volgen. Ter hoogte van Oberhausen wordt Essen al goed aangegeven op de borden boven de Autobaan. Let op voor grote delen van Essen heb je een milieuvignet nodig.

Hotels in Essen

Zoek je een hotel in Essen voor een lang en gezellig shopping weekend vergelijk dan eerst de prijzen via de website van Trivago. Daarmee weet je zeker dat je de laagste prijs boekt.

Parkeren in Essen

Ook dat is goed geregeld, met de bouw van het nieuw winkelcentrum is ook een grote parkeergarage gebouwd. Er zijn dus betaalbare parkeerplaatsen in overvloed in Essen. Parkeer je bij de Galeria Kaufhof en koop je vervolgens voor meer dan € 30 dan parkeer je de eerste 2 uur gratis. Let wel op de openingstijden van de parkeergarages. Niet alle garages zijn namelijk 24 uur per dag geopend.

De Koopzondagen in Essen

Essen kent 4 koopzondagen per jaar, deze worden voornamelijk gehouden tijdens leuke activiteiten. Zoals de jaarlijkse kerstmarkt die de stad in een betoverende kerstsfeer brengt.

  • 29 oktober van 13.00 tot 18.00 uur
  • 17 december van 13.00 tot 18.00 uur (met kerstmarkten in de binnenstad)

Kerstmarkten in Essen

In de laatste 5 weken voor kerstmis staat de binnenstad van Essen volledig in het teken van kerst. In de binnenstad tref je op verschillende plekken kerstmarkten aan, met gezellige stalletjes en natuurlijk de mogelijkheid om te genieten van lekkere warme Glühwein.

De kerstmarkten vinden ieder jaar vanaf het tweede weekeind in november plaats en worden jaarlijks door meer dan één miljoen bezoekers bezocht. Tijdens de kerstmarkten in Essen is er altijd wel één koopzondag in Aachen.

Heb je een milieusticker nodig bij een bezoek aan Essen?

Wil je met je auto naar Düsseldorf dan moet je auto worden voorzien van een milieusticker. Alleen met een groene sticker mag je Düsseldorf in. Heb je nog een milieusticker voor je auto dan kun je deze makkelijk online bestellen en heb je deze binnen 48 uur in huis.

Wanneer je de autobaan blijft volgen via de A3 en de A42 kun je CentrO zonder milieusticker bereiken.

Duitse milieusticker nodig?