Koopzondag Berlijn

Zeg je Berlijn dan zeg je indirect ook shoppen, Berlijn is namelijk een eldorado voor de doorgewinterde shopper. Dankzij de leukste winkelstraten en winkelcentra’s van Duitsland is Berlijn helemaal hip. Dus wat let je om tijdens een koopzondag in Berlijn te gaan shoppen.

Berlijn heeft in principe iedere maand een koopzondag, alleen ligt het niet vast welke zondag in de maand, bekijk de tabel hieronder dus goed.

4 Oktober
25 Oktober
6 December
20 December

We lichten hieronder een paar highlights uit, samengesteld uit andere blogs en natuurlijk vanuit onze eigen ervaringen.

KaDeWE

Het Kaufhaus Des Westens is het grootste warenhuis van Duitsland, je mag het van mij vergelijken met de Bijenkorf in Amsterdam, maar dan nog groter, nog luxer en nog exclusiever. Als je als designer in de vitrines van KaDeWe ligt dan is je toekomst een gespreid bedje.

Kurfürstendamm

Dit is de shopping straat van Berlijn, autovrij en dat is wel zo prettig, op de Kurfürstendamm vindt je voornamelijk de winkels van de bekende merken zoals C&A, Esprit, Peek en Cloppenburg, Zara en een heuse Nike Town waarbij de producten van Nike sportief worden gepresenteerd. Hou je niet van wandelen? Neem dan de bus.

De zijstraatjes zeker niet vergeten, hier zijn vaak leuke boetieks en andere winkeltjes te vinden die net even iets anders verkopen dan de massa.

Mall of Berlin

Een groot overdekt winkelcentrum wat door zijn bouwwijze toch lekker luchtig oogt, veel bekende merken en de Duitse winkels zoals DM, Aldi, Wormland en NanuNana hebben in dit nieuwe winkelcentrum een plekje gevonden.

Vlooienmarkten

Ben je in Berlijn op een zondag dat er geen winkels open zijn? Geen enkel probleem breng gerust eens een bezoekje aan één van de vele vlooienmarkten in de stad. Deze worden vaak van te voren aangekondigd  op de site Berlijn-blog vindt je een handig overzicht met de actuele tijden en locaties.

Overnachten in Berlijn

Dat is geen probleem, Berlijn telt honderden hotels waarvan een groot deel in het centrum is gelegen, zoek een hotel uit bij onze partners hieronder.

Hoe kom je in Berlijn

Met de auto is het ongeveer 7 a 8 uur rijden, de trein is een goed alternatief, vanaf Amsterdam rijdt de ICE hoge snelheidstrein bijna rechtstreeks naar de Duitse hoofdstad. Voor gunstige treinkaartjes kun je het beste op de site kijken van NS-international.

Vliegen is ook een goede en snelle optie, Transavia, KLM, en Lufthansa vertrekken dagelijks meerdere keren naar Berlijn, de vliegtijd is ongeveer 1,5 uur. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf € 99,- enkele reis en wie goed zoekt en vergelijkt kan echt een leuk voordeeltje pakken.

Koopzondag Agenda

Wil jij geen enkele koopzondag in Duitsland meer missen? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een handig overzicht met de koopzondagen in Duitsland

You have Successfully Subscribed!