Koopzondagen in Duitsland

Koopzondag Centro 2021

Het grootste winkelcentrum van Europa vindt je in Duitsland, en om precies te zijn bij Oberhausen, en dat ligt slechts op een uurtje rijden van de Duitse grens. Meer dan 160 winkels in een prachtig overdekt winkelcentrum met voldoende gratis parkeerplaatsen en een geweldige foodcourt.

Koopzondag Centro Oberhausen

Westfield CentrO ligt in Oberhausen en is met 119.000 m² het grootste overdekte winkelcentrum van Duitsland. Het winkelcentrum ligt aan de autobaan A42 en is makkelijk via de A3(A12) vanuit Nederland bereikbaar. Bij het winkelcentrum zijn meer dan 14.000 gratis parkeerplaatsen beschikbaar.

Mega food court

Het winkelcentrum beschikt over de op één grootste Foodcourt van Europa met 1.100 zitplaatsen. Waarbij je voornamelijk kunt genieten van de bekende fastfood ketens zoals Five Guys voor de lekkerste hamburgers en tientallen alle bekende restaurants. Wie liever kiest voor iets anders dan Fastfood kan ook terecht op de promenade waar tientallen restaurants te vinden zijn.

Winkelen in Centro Oberhausen

De echte shopaholic kan zijn hart ophalen in Centro Oberhausen, meer dan 160 winkels zijn onder te verdelen in kleding, schoenen, elektronica en cosmetica. Er is ook een grote vestiging van Galeria Kaufhof  voor alles wat je koopt in een warenhuis. Centro heeft ook een aantal bekende merken binnen haar muren, wat dacht je van Abercrombie & Fitch, Holister, True Religion en een grote vestiging van Peek & Clopenburg. Maandelijks worden er wel weer nieuwe winkels toegevoegd aan het bestand van winkels. Een recente toevoeging is bijvoorbeeld de Apple-store.

Hotels in Oberhausen

Zoek je een hotel in Oberhausen voor een lang en gezellig shopping weekend vergelijk dan eerst de prijzen via de website van Trivago. Daarmee weet je zeker dat je de laagste prijs boekt.

Overnachten bij Centro

Er zijn diverse hotels en accommodaties bij het winkelcentrum, een weekendje weg kan ook helemaal geen kwaad om alles te zien  heb je aan één dan namelijk niet genoeg. De hotels om Centro zijn budgetvriendelijk zodat er meer overblijft voor het shoppen.

De Koopzondagen in Centro Oberhausen

Centro Oberhausen kent 2 koopzondagen per jaar, deze worden voornamelijk gehouden tijdens leuke activiteiten. Zoals de jaarlijkse kerstmarkt die het winkelcentrum in een betoverende kerstsfeer brengt.

  • 12 december met gezellige kerstmarkt. LET OP! strenge corona regels in Duitsland. Alleen met 2G.

Andere leuke activiteiten rondom Centro

Het gebied rondom Centro biedt meer dan alleen het grootste winkelcentrum, er is een groot theater en een grote ruimte voor concerten en andere voorstellingen. Kinderen kunnen zich vermaken in Legoland Discovery Center en Sealife. Ook leuk om te doen is om een dagje shoppen in Centro te combineren met plons in aquapark. Dit tropische zwembad ligt naast het winkelcentrum en beschikt over een binnen- en buitenzwembad.

Kerstmarkten rondom Centro

Kerstmarkten Centro Oberhausen

In de laatste 5 weken voor kerstmis staat het winkelcentrum CentrO Oberhausen volledig in het teken van kerst. De gezellige kerstmarkt wordt rondom het winkelcentrum opgebouwd en mag ieder jaar weer rekenen op duizenden bezoekers. De kerstmarkt is in verschillende thema’s opgebouwd. Vooral het Oostenrijkse kerstdorp met een echte skihelling moet je gezien hebben.

Bekijk vanuit het reuzenrad wat ieder jaar voor de kerstmarkten wordt opgebouwd het prachtige uitzicht over de kerstmarkt en het winkelcentrum. Tijdens de kerstmarkten in Centro is er altijd wel één koopzondag.