Koopzondagen in Duitsland

Koopzondag Kleve 2023

Gelegen aan de Duits-Nederlandse grens, is Kleve een populaire bestemming voor zowel Duitse als Nederlandse bezoekers. De stad biedt een charmante mix van traditionele Duitse architectuur, groene parken en een bruisend winkelgebied. Voor veel Nederlanders is Kleve een ideale plek voor een dagje uit, dankzij de nabijheid van de grens en de unieke winkelervaring die de stad biedt.

Ligging

Kleve ligt op een steenworp afstand van Nederland. Met de auto is het makkelijk bereikbaar vanuit steden zoals Nijmegen. Deze nabijheid maakt Kleve tot een geliefde bestemming voor een dagje winkelen, zeker voor diegenen die willen genieten van de Duitse gastvrijheid en de variatie in winkels en producten.

Winkelstraten

Het winkelhart van Kleve is voornamelijk geconcentreerd in de voetgangerszone rond de Große Straße. Hier vind je een mengeling van bekende Duitse winkelketens, boetieks en speciaalzaken.

  1. Galeria Kaufhof: Een van de grootste warenhuizen in Kleve, waar je alles vindt van kleding en schoonheidsproducten tot huishoudelijke artikelen.
  2. Schuhhaus Leffers: Voor schoenliefhebbers is dit een must-visit. Met een uitgebreide collectie van zowel lokale als internationale merken, is er voor elk wat wils.
  3. Buchhandlung Hintzen: Voor boekenwormen biedt deze lokale boekhandel een uitgebreide selectie van zowel Duitse als internationale titels.

Daarnaast zijn er diverse kleine boetieks en ateliers verspreid over de stad, ideaal voor diegenen die op zoek zijn naar unieke stukken of handgemaakte souvenirs.

Eten en drinken

Na een dagje winkelen kun je in Kleve ook heerlijk ontspannen in een van de vele cafés en restaurants. Of je nu zin hebt in traditionele Duitse gerechten, internationale keuken of gewoon een lekker kopje koffie, in Kleve is er voor ieder wat wils.

Koopzondagen 2023 in Kleve

Verhoudingsgewijs vergeleken met andere Duitse steden in de Grensregio heeft Kleve regelmatig koopzondagen, we hebben de koopzondagen voor je op een rijtje gezet.

  • 15 oktober 2023 van 13.00 tot 18.00

Koopzondag Kleve

Of je nu uit Nederland komt of gewoon de lokale charmes van een Duitse stad wilt ervaren, Kleve biedt een unieke winkelervaring in een schilderachtige omgeving. De nabijheid tot de grens, de diverse winkels en de gastvrije sfeer maken het tot een ideale bestemming voor een dagje uit.

Heb je een milieusticker nodig bij een bezoek aan Kleve?

Wil je met je auto naar Kleve dan heb moet je auto worden voorzien van een milieusticker. Alleen met een groene sticker mag je de binnenstad van Kleve in. Heb je nog een milieusticker voor je auto, dan kun je deze makkelijk online bestellen en heb je deze binnen 48 uur in huis.

Duitse milieusticker nodig?