Koopzondagen Osnabrück

Koopzondag in Osnabrück

KD-osnabruck-2Winkelen tijdens de koopzondag in Osnabruck. Ideaal want de stad ligt net over de grens en is echt een hele leuke winkelstad en ligt op nog geen twee uur rijden vanaf Utrecht.

De gezellige en moderne winkelstad heeft een prachtig en zeker indrukwekkend oud historisch centrum waarbij de prachtige oude gebouwen mooi in de winkelstraten zijn opgenomen. Niet alleen om te winkelen is Osnabruck alleen een bezoek waard, ook op een zondag wanneer de winkels gesloten zijn is een wandeling door het oude centrum van de stad zeker de moeite waard.

Het gezellige centrum van Osnabrück bestaat uit de Große Straße, het prachtige nieuwe winkelcentrum Kamp Promenade en een groot deel van de Historische binnenstad rondom de Dom van Osnabrück.

Winkelen in Osnabrück

Osnabrück heeft voor ieder wat wils, van een exclusief warenhuis, tot leuke bijzondere boetiekjes. Tussendoor zijn er genoeg leuke restaurants en cafés om weer even aan te sterken.

Große Straße

L en T OsnabruckAan deze straat vindt je alle bekende merken, de bekende kledingwinkels zoals C&A,  H&M en Zara. Ook voor je verzorgingsproducten kun je goed terecht in de Große Straße,  onder andere de drogisterij keten DM en het parfumhuis Douglas hebben hier een vestiging.

Aan de Große Straße vindt je ook het grootste modehuis van Noord Duitsland, L+T of te wel Lengermann & Trieschmann. Alleen al de etalages zijn de moeite waard. Dit modehuis weet zich te onderscheiden door de persoonlijke adviezen van het vakbekwame personeel. L+T is een instituut in Osnabrück.  Speciaal voor de man met een grotere maat is er ook een XXL versie van de winkel, bij XXL+T vindt je 400 m2 aan grote maten mode van de bekende merken,

Krahnstraße

In deze autovrije straat loop je langs leuke kleine boetiekjes en gezellige unieke winkels. Je vindt hier weinig winkels van de beroemde ketens. Hier kun je uitstekend terecht voor een uniek geschenk of net dat andere kledingstuk wat je nergens anders zult aantreffen.  De Krahnstraße begint bij het prachtige raadhuis aan de Markt van Osnabruck. Let ook op de prachtige historische gevels van de winkels. Tegen over het Raadhuis vindt je ook het Romantik Hotel Walhalla, volgens een betrouwbare bron sliep Koning Willem Alexander hier recent tijdens een bezoek aan de stad.

Kamp Promenade

Een gloednieuw winkelcentrum met een grote ondergrondse parkeergarage. Hier tref je voornamelijk de bekende Duitse merken aan. Dat begint al met een grote vestiging van de multimedia winkel Saturn (soort Mediamarkt) daarnaast kun je er terecht bij de kledingdiscounters TK-Maxx en voor een grote kop koffie kun je niet om de vestiging van Starbucks heen.

Koopzondagen in Osnabrück

op de volgende zondagen zijn de winkels in Osnabrück geopend.

hoe kom je in Osnabrück

Met de auto is de stad heel makkelijk bereikbaar, je blijft vanaf Utrecht de A1 volgen tot de Duitse grens. In Duitsland wordt de A1 de A30 Deze blijf je maar volgen tot de borden die de richting naar het centrum van Osnabrück aan geven. Vanaf Utrecht is Osnabrück ongeveer 2 uur rijden.

Parkeren kan in één van de vele parkeergarages. In Osnabruck zijn ongeveer 5.500 parkeerplekken te vinden.

Met de trein kun je ook naar Osnabruck, De trein naar Berlijn vanaf Amsterdam stopt meerdere keren per dag in de stad. De reistijd met de trein is ongeveer 3 uur.

Koopzondag Agenda

Wil jij geen enkele koopzondag in Duitsland meer missen? Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief en ontvang elke maand een handig overzicht met de koopzondagen in Duitsland

You have Successfully Subscribed!