Koopzondagen in Duitsland

Koopzondag Munster 2023

Hanzesteden zijn bekend om de handelsdrift en het ondernemerschap. Dat zie je direct terug in de oude binnenstad van Münster. Prachtige oude gebouwen en winkels en een actieve gemeente zorgen ervoor dat deze oude historische gebouwen intact blijven. Hier lees je alles over de koopzondag Münster.

Een dagje winkelen in Münster is dan ook absoluut een aanrader. Helemaal omdat Münster op slechts een steenworp afstand ligt van de grens tussen Nederland en Duitsland.  Het is dan ook een aanrader om eens een koopzondag in Münster te bezoeken.

De Koopzondagen in Münster

koopzondag Münster

Tijdens de Adventstijd is Münster een bezoekje zeker waard, de kerstmarkten in  Münster zijn echt leuk om een keer te bezoeken.  Tijdens de adventsweekeinden zijn de kerstmarkten op zondag gewoon open, helaas heeft het gemeentebestuur van Münster besloten dat de koopzondag niet door mag gaan.  Er zijn dus geen koopzondagen tijdens de kerstmarkten in Münster

Winkelen in Münster

Of je nu komt voor een koopje of op zoek bent naar luxueus, in Münster slaag je altijd, natuurlijk zijn de bekende warenhuizen zoals Galeria Kaufhof en Karstadt aanwezig in het historische centrum, maar je vindt er ook leuke boetieks. De overdekte winkelcentra Stubengasse, Hansecarré en de Münster Arkaden bieden een bijzondere selectie van winkels en gezellige cafés.  Heb je tussen al het winkelen door nog tijd voor wat cultuur dan is het Picasso kunstmuseum in de Münster Arkaden te vinden

Weekendje weg naar Münster

Een weekeindje in Münster is absoluut een aanrader, de stad is veelzijdig en heeft genoeg te bieden om een heel weekeind mee te vullen. De keuze uit goede hotels in Münster is groot. De stad zelf heeft een grote keuze aan restaurants, dus perfect om er een weekendtrip van te maken.

De Koopzondagen in Münster

Koopzondagen zijn er niet zo veel in Münster en als ze er zijn worden ze heel laat van tevoren bekend gemaakt. Zodra er een koopzondag is worden we natuurlijk direct op de hoogte gebracht door de lokale autoriteiten en winkeliers.

  • Er zijn nog geen koopzondagen voor 2023 bekend. Op 27 november beginnen de kerstmarkten, deze zijn wel op zondag geopend. De winkels echter niet.